Palačinke većina voli, probajte naš prijedlog.
8 palačinki
ulje za pečenje filovanih palačinki
Za fil
30 g maslaca
70 g mladog luka
500 g šampinjona
2 kašike suvog začina
100 g naribanog sira edamera
100 g kukuruza šećerca
1 kašika nasjeckanog peršuna
Za umak
30 g maslaca
400 g svježeg paradajza
1 kašika suvog začina
3 kašike ljutog kečapa
250 ml pavlake za kuvanje
Priprema
Na 2-3 kašike maslaca popecite narezani mladi luk.
Dodajte šampinjone narezane na listiće i suvi začin. Pirjajte dok tekućina ne ispari, pa posudu maknite s vatre.
U još tople šampinjone umiješajte sir, kukuruz i peršun.
Na maslacu propirjajte paradajz narezan na kockice, dodajte suvi začin i dinstajte još oko 10 minuta.
Umiješajte kečap i pavlaku te kuvajte 2-3 minute.
Na svaku palačinku stavite 1-2 kašike fila od šampinjona i preklopite na četvrtine.
Filovane palačinke stavite u širu tavu i na ulju ih popecite sa svake strane minut-dva minute.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.