Mnogima omiljena pita i omiljeni miris cimeta i jabuka probajte je na ovaj način.
Sastojci:
2 velike jabuke
1/2 kg tankih kora
cimet
100 g suvog grožđa
2 jaja
1 kašika griza
200 ml jogurta
50 ml ulja
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Očistiti i izrendati jabuke. Dodati cimet i suvo grožđe i izjednačiti. U posudu sipati jogurt, dodati jaja pa malo izmutiti žicom. Ubaciti kašiku griza, prašak za pecivo i malo ulja i sve izjednačiti. Raširiti koru pa je premazati uljem. Staviti drugu koru preko nje i nju pouljiti. Na dno staviti tri pune kašike jabuka, rasporediti, saviti ivice i čvrsto uviti u rolnicu. Pleh dobro podmazati pa poredati rolnice. Isjeći makazama na željene dužine pa preliti pripremljenim prelivom. Peći na 200 stepeni Celzijusa oko 50 minuta.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.