U hladne dane uvijek dobro dođe topla čorba. Probajte naš prijedlog.
Sastojci:
600 g pilećeg mesa
2 mrkve
1 glavica crnog luka
1 korijen celera i lišća
pašknat
bamija ili šaka graška
malo bibera, so
lovorov list po želji
1 žumance
2 kašike kisele pavlake
1 kašičica brašna
peršunov list
malo ulja
Priprema:
Na ulju propržiti sitno sjeckan luk, doati sjeckanu mrkvu i ostalo povrće, pa kad se malo izdinsta dodati meso. Dodati malo bibera u zrnu, po želji lovorov list. Kuvati meso dok ne omekša. Kuvano meso izvaditi rešetkastom kašikom i odvojiti od kostiju. U činiju staviti žumance, dodati pavlaku i brašno. Dobro izmutiti viljuškom. Ubaciti dvije kutlače čorbe i izmiješati, a zatim ubaciti u čorbu.
Pustiti da čorba izbaci dva-tri ključa, dodati soli, bibera, peršunovog lista.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.