Lokalne TemeSportElvedina Muzaferija zauzela 25. mjesto u spustu na SP-u!

Elvedina Muzaferija zauzela 25. mjesto u spustu na SP-u!

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je 25. mjesto u spustu na Svjetskom skijaškom prvenstvu u italijanskoj Cortini d'Ampezzo.

Muzaferija je kroz cilj prošla u vremenu 1:37.13, što je od pobjednice Švicarke Corinne Suter bilo sporije za 2.86 sekundi. Drugo mjesto osvojila je Nijemica Kira Weidle sa 20 stotinki zaostatka, dok je trećeplasirana Lara Gut-Behrami zaostala 37 stotinki.

Naša najbolja skijašica nije krila oduševljenje u ciljnoj ravnini i bila je zadovoljna odličnim nastupom.

Inače, na takmičenju je nastupila 31 skijašica, a samo srbijanska predstavnica Nevena Ignjatović nije završila trku.

Podsjetimo, Muzaferija je trku superveleslamoma prije dva dana završila na 38. poziciji s vremenom 1:31.54, odnosno zaostatkom više od šest sekundi za prvoplasiranom Larom Gut-Behrami.

Klix/Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE