Za današnji ručak predlažemo vam da napravite ukusan zapečeni karfiol.
Sastojci:
1 veća glavica karfiola
2-3 kašike kisele pavlake
malo rendanog kačkavalja
2 jaja
prezle
suvi začin
bosiljak
Priprema:
Karfiol isjeći na cvjetove, zatim ga sku-vati uz dodavanje suvog začina. Jaja i pavlaku sjediniti i posoliti. Preliti preko kuvanog kafriola koji ste stavili u posu-du za pečenje u koju ste dodali malo prezli. Posuti kačkavaljem. Peći na 180 C oko 30 minuta. Prijatno.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.