Zapečena tjestenina s mileramom i sirom je jelo koje se vrlo brzo priprema i idealan je prijedlog, bilo da se radi o ručku ili večeri. Rijetki su oni ne vole tjesteninu, pa će se ovo jelo, nakon što ga probate, vjerovatno često nalaziti na vašem meniju.
Priprema:
U dublju posudu stavite vodu da provri, pa dodajte makarone. Posolite i kuhajte dok makarone ne budu na pola kuhane. Procijedite ih, ali sačuvajte čašu vode jer će vam trebati za sos. Ocijeđene makarone istresite u nauljenu vatrostalnu posudu, posolite i pobiberite.
Za sos pomiješajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina, mileram i naerendani sir i sve dobro promiješajte. Ispasirajte bijeli luk i opet promiješajte, pa prelijte preko makarona. Stavite da se peče oko 15 minuta na 220 stepeni, piše Super recepti.
Prijatno!
Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.