SvijetWashington Post objavio snimak: Trump tražio da se u Georgiji ukradu glasovi

Washington Post objavio snimak: Trump tražio da se u Georgiji ukradu glasovi

Američki predsjednik Donald Trump pokušao je natjerati državnog tajnika Georgije da ukrade glasove u njegovu korist, objavio je Washington Post koji je priložio i audiosnimku razgovora.

Razgovor, dio kojeg je objavio Washington Post, trajao je sat vremena, a u njemu su sudjelovali Trump, državni tajnik Georgije Brad Raffensperger te još nekoliko visokopozicioniranih republikanaca i pravnika, prenosi Index.

Trump u razgovoru konstatira da su ljudi u Georgiji bijesni.

“Vidi, sve što tražim je da pronađeš 11.780 glasova. Jedan više nego što imamo”, kaže Trump i ponavlja da su pobijedili na izborima.

Državni tajnik mu kaže da to ne može napraviti. Trump cijelo vrijeme inzistira da pronađe glasove i ponavlja da je on pobjednik. Pita jesu li namješteni izbori, govori da se o tome priča. Državni tajnik mu govori da to nije tako, a Trump mu prijeti i govori da krši zakon.

Bijela kuća još ništa nije komentirala.

Ako je snimka autentična, a zasad nema dokaza da nije, radi se o vjerojatno najvećem skandalu Trumpove političke karijere.

Donald Trump izgubio je na izborima početkom studenog od demokrata Joea Bidena. No, Trump ne priznaje poraz i tvrdi da je pokraden. Inauguracija novog predsjednika trebala bi se održati 20. siječnja.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE