ZanimljivostiUmjetnost u kesica od čaja

Umjetnost u kesica od čaja

Umjetnica Ruby Silvious pravi umjetnička djela na iskorištenim kesicama čaja, a serija radova nosi naziv “363 dana čaja”.

Nema ničeg privlačnog u iskorištenoj kesici čaja, kaže ova umjetnica. Ipak, dok je mi divimo kao nešto što treba baciti u smeće, Silvious vidi prazno platno koje čeka na njene kreacije.

“Ljudi imaju svoj stav o tome kakva bi tradicionalna umjetnost trebala biti. Moju kreativnost podstiče iskorištavanje onog što je odbačeno i nadam se da će to ljude inspirisati za nove vidove stvaranja”, kaže ova umjetnica.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE