ZanimljivostiReceptiLješnik štangle

Lješnik štangle

Praznici su tu, tako da je ideja za slatkiše malo. Vašoj kolekciji dodajte još jedan.

Sastojci:

500 ml mlijeka

200 g šećera u prahu

1 vanilin-šećer

250 g maslaca

300 g mljevenih lješnika

200 g mljevenog keksa

rozen kore

Priprema:

U vruće mlijeko sipati šećer i vanilin-šećer, kuvati na tihoj temperaturi. Zatim dodati maslac i otopiti ga pa onda dodati lješnike i keks. Sjediniti fil i ostaviti da se prohladi.

Filovati rozen kore i dekorisati čokoladnom glazurom.

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE