Neka vam ne bude teško da zavrnete rukave i umijesite ovo tijesto.
Sastojci:
15 g kvasca
200 g kiselog mlijeka
50 ml mlijeka
50 ml vode
30 ml maslinovog ulja
400-450 g brašna
200 g sira
1 jaje
1 žumance, susam
malo šećera i soli
Priprema:
U mlako mlijeko rastopiti kvasac, dodati pola kašičice šećera pa, kad zapjeni, dodati vodu i kiselo mlijeko i ulje i jaje. Dodavati polako brašno da se dobije mekše tijesto. Dodati i malo soli. Tijesto obraditi dobro da bude glatko pa ga pokriti da odstoji 30 minuta. Tijesto staviti na pobrašnjen sto, razviti ga tanko i isjeći na pravougaonike. Isjeći ga po vertikali, a u gornji dio staviti komade sira i uviti u rolnicu. Redati u pleh koji je obložen papirom za pečenje. Pokriti da odstoji pa premazati žumancetom i malom količinom ulja i posuti sjemenkama. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Kad bude pečeno, pokriti i ostaviti da malo odstoji.
Visoko.co.ba/federalna.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.