Sastojci
350 g maslaca sobne temperature
500 g brašna
170 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 žumance
eurokrem, džem
Priprema
Izmiksajte maslac, žumance, šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte brašno i mijesite dok ne dobijete lijepo i glatko tijesto. Od tijesta napravite lopticu, obložite je folijom i stavite u frižider na pola sata. Nakon toga tijesto razvucite na brašnjavoj podlozi (do 5 mm debljine). Kalupima zatim pravite željene oblike od tijesta, ređajte ih na pleh obložen pek-papirom i pecite pet do 10 minuta na 150 stepeni. Nakon pečenja keksiće ostavite da se ohlade i ukrasite po želji. Možete ih punuti eurokremom, džemom ili jednostavno posuti šećerom u prahu.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.