PromoPrirodni Kiseljak i prirodna izvorska voda Princess: Bogatstvo iz Tešnja

Prirodni Kiseljak i prirodna izvorska voda Princess: Bogatstvo iz Tešnja

PRIRODNI KISELJAK PRINCESS

Prirodni kiseljak “Princess” izvire u planinskom kraju Oraš Planje između Banje Vrućice i Tešnja čije izvorište, prema analizama evropskih stručnjaka, datira već hiljadama godina.
Dugovječnost stanovnika u okolini izvora dokaz su njegove krijeposne i zdrave snage. Njegovo iskonsko porijeklo svojim ljekovitim i hladnim svojstvima krijepilo je drevne Rimljane o čemu svjedoči i pisani dokument iz 1. vijeka nove ere autora Plinija Starijeg.

Na svom putu iz zemljine kore (2-4 km) otapajući dragocijene minerale: magnezijum, kalcij, stroncij, fluor, CO2,… ohlađen izvire na površinu kao arteška izdan. Prisustvo prirodno otopljenog CO2, u količini 2720 mg/l ovaj kiseljak svrstava u sam vrh svjetski poznatih izvorišta.

Prirodni kiseljak Princess je izvor magnezijuma. Magnezijum sudjeluje u preko 600 procesa u tijelu. To je životno važan mineral koji učestvuje u brojnim reakcijama u organizmu poput mineralizacije kostiju i stvaranja energije, a važan je i za prenos impulsa sa nerva na mišić.

Imajte na umu i to da pojačanim znojenjem, ljeti i tokom napornih fizičkih treninga, gubite puno magnezijuma. Stoga, ako se bavite intenzivno sportom, morate još više paziti na dodatan unos.
Dnevna preporučena količina magnezijuma je sljedeća:

310–320 mg za odrasle žene
400–420 mg za odrasle muškarce

Foto: Princess voda

PRIRODNA IZVORSKA VODA PRINCESS

Za život nema ništa važnije od vode, a priroda izvorska voda Princess hidrira vas onako kako je priroda i zamislila: bez dodatnih aditiva i dodataka, samo minerali iz prirode. Da bi naše tijelo normalno funkcionisalo, moramo mu osigurati dovoljnu količinu vode. Voda je najprisutnija u strukturi svih živih bića, pa se s pravom može tvrditi da je voda život.

Višegodišnji proces prirodne filtracije

Jedinstven mineralni sastav naše prirodne mineralne izvorske vode stvoren je tokom dugog niza godina filtriranja kroz podzemne stijene. To naglašava jedinstvenost te s ponosom možemo istaći kvalitet vode. Princess prirodna izvorska voda je zaista proizvod prirode.
Iako postoji mnogo različitih vrsta flaširane vode, naša prirodna izvorska voda dolazi iz podzemnih izvora te izvire na površinu. Takva, prirodno čista i obogaćena mineralima pakuje se i servira na Vaš sto.

Ljudsko tijelo se sastoji od oko 60% vode u zavisnosti od starosti taj procenat se mijenja, samim tim hidrirano tijelo je zdravije tijelo. Priroda nam daje najbolji oblik hidracije – vodu, u čistom obliku bez nepotrebnih dodataka poput šećera.

Naglašavamo bitnost vode za normalno fukncionisanje ljudskog organizma u svakoj fazi života.
Preporuke za dnevnu potrebu tekućine iznosi 3,0 litre za muškarce i 2,2 l za žene.

Prirodna izvorska voda Princess je idealan partner Vašeg zdravlja!

Foto: Princess voda

 

Visoko.co.ba/Princess Tešanj


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE