Avokado je bogat vodom, masnoćama, bjelančevinama, ugljenim hidratima, vitaminima, mineralima i elementima u tragovima.
Kao prava mala riznica puna vrijednih sastojaka, avokado godi cjelokupnom organizmu, a naročito srcu i krvotoku.
Potrebni sastojci:
2 avokada
150 g cherry paradajza
1 krastavac
zelena salata (ili rukola)
150 g paprike (crvene)
glavica crvenog luka
1 čen bijelog luka
so, biber
bosiljak
sok jednog limuna
Način pripreme:
Avokado oljuštiti, presjeći na pola, izvaditi košpicu i isprskati sa malo soka od limuna da ne bi izgubio svježu zelenu boju.
Bijeli luk, luk, cherry paradajz i svježu papriku sitno isjeckati i staviti u činiju.
Dodati isjeckan avokado, začiniti, dodati tanke kolutove krastavaca i lagano promiješati.
Ubaciti bosiljak i zelenu salatu (rukolu), nastaviti s miješanjem, dodati soli ako treba.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.