ZanimljivostiReceptiDomaće krofne po bakinom receptu

Domaće krofne po bakinom receptu

Izmamite svojim mališanima osmeh brzo i lako! Priprema ove verzije tradicionalne domaće poslastice ne zahteva isuviše vremena, a obradovaće čitavu porodicu…

Sastojci:
750 g brašna
1 dl ulja
4 kašike šećera
jaje
žumance
1/2 l mlijeka
svež kvasac, 40 g
malo soli
prah šećer
kesica vanilin šećera
ulje za prženje
Priprema
1. Kvasac rastopite u 1 dl toplog mlijeka sa malo šećera i malo brašna i pustite da naraste.

2. Dok raste, umutite jaja s ostatkom mlijeka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno miješanje varjačom.

3. Ostavite tijesto na toplom da dvostruko naraste pa premjesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.

4. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.

5. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.

6. Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer. Po želji, špricem nafilujte džemom ili slatkim kremom.

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE