BiHSumorno i tmurno izdanje Praznika rada u BiH

Sumorno i tmurno izdanje Praznika rada u BiH

Međunarodni praznik rada obilježava se ove godine u drugačijim uvjetima nego ranijih godina. Radnički položaj nije dobar, a zbog pandemije nema ni okupljanja radnika ni prazničnih šetnji i raspoloženja.

Desetine hiljada radnika u našoj zemlji ostale su bez posla u vrijeme pandemije, njih stotine hiljada su na minimalcu, 350 hiljada penzionera nije dočekalo obećano povećanje penzija.

Istovremeno, trgovine, uslužne djelatnosti i mali obrti ovog 1. maja ponovo će moći zarađivati za život nakon potpunog prekida rada usljed pandemije. Podsjećamo da je na snazi zabrana okupljanja za više od 5 osoba, ali i policijski sat u ove praznične dane.

visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE