SvijetTeheran ublažio karantenu, ali život se tek treba vratiti u normalu

Teheran ublažio karantenu, ali život se tek treba vratiti u normalu

U Teheranu su u subotu ponovno otvorene trgovine i mnoga poduzeća nastavila su s radom pošto su vlasti ublažile neke mjere uvedene radi suzbijanja širenja koronavirusa, usprkos raširenim dvojbama u javnosti, prenosi dpa.

No život u glavnom gradu tek se treba vratiti u normalu. Većina trgovina u sjevernom Teheranu i u središtu grada ostala je prazna jer su građani odlučili radije ostati kod kuće i čuvati zdravlje.

Premda su ulice življe nego prethodnih tjedana, uobičajenih prometnih gužvi i zastoja nije bilo. Manje ljudi koristilo je i javni prijevoz.

Većina građana poslušala je vladine pozive da poštuje socijalno distanciranje, uključujući u javnom prijevozu.

Mnogi građani koji su se ipak odvažili izići na ulicu nosili su maske i plastične rukavice.

U nekim vladinim uredima socijalno distanciranje ipak se nije poštovalo, što je izazvalo žestoke prosvjede dužnosnika i građana koji su došli u te urede.

U Iranu je od novog koronavirusa umrlo više od 5000 ljudi, po službenim podacima objavljenim u subotu u Teheranu.

Vlasti su zabilježile 73 umrlih od petka u podne, čime se ukupan broj umrlih popeo na 5031, rekao je glasnogovornik ministarstva zdravstva Kianouche Jahanpour za iransku televiziju, a prenosi AFP.

Iran je najteže pogođen pandemijom u regiji, no vladine podatke smatra se jako podcijenjenima, kako u inozemstvu, tako i u zemlji.

Po službenim statistikama, broj umrlih od koronavirusa u subotu je bio u padu sedmi dan zaredom i širenje virusa usporava se od početka mjeseca.

U zadnja 24 sata potvrđeno je 1374 novozaraženih pa je oboljelih ukupno 80.860.

Visoko.co.ba/vijesti.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE