ZanimljivostiReceptiBez kuhanja i pečenja: Pripremite čokoladni kolač za samo 10 minuta

Bez kuhanja i pečenja: Pripremite čokoladni kolač za samo 10 minuta

Deserti su hrana kojoj je najteže odoljeti. Međutim njihova priprema često oduzima jako puno vremena. Vjeruje se da su najkomplikovaniji kolači za napraviti zapravo i najukusniji. No ne mora uvijek biti tako.
Donosimo vam recept za najkremastiji čokoladni kolač koji će obožavati sve generacije.

Sastojci koji su vam potrebni za ovaj kolač su:

300 grama mljevenog keksa
150 grama putera
500 grama maskarpone sira
500 mililitara slatkog vrhnja
5 kašika Nutelle
100 grama čokolade za kuhanje

Način pripreme:

U mljeveni keks stavite 150 grama otopljenog putera. Napravite kompaktnu masu. Stavite je u kalup za tortu prečnika 25 centimetara. Smjesu od keksa stavite u kalup i dobro je pritisnite kašikom.

Slatku pavlaku umutite dok ne dobijete čvrst snijeg, dodajte maskarpone sir i pet kašika Nutelle. Dobro umutite dok se smjesa ne sjedini.

Preko kore stavite fil i ostavite kolač u frižider da se ohladi. Kolač možete dekorirati izrendanom čokoladom za kuhanje ili čokoladnim mrvicama.

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE