SvijetIz Libana izvedeni artiljerijski napadi na Izrael

Iz Libana izvedeni artiljerijski napadi na Izrael

Izraelska vojska saopćila je da je iz Libana na Izrael izveden napad protivtenkovskim projektilima, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju se navodi da su mete napada bila vozila i baza izraelske vojske.

Također se navodi da su izraelske snage odgovorile napadima na južne libanske regije.

Do sada nema informacija o stradalim u napadima, a lokalni mediji javljaju da su izraelske vlasti zatražile od mještana u pograničnom pojasu da ne napuštaju svoje domove.

Libanski pokret Hezbollah saopćio je da je izveo artiljerijske napade na bazu izraelske vojske u mjestu Avivim.

Iz Hezbollaha tvrde da je u napadu više izraelskih vojnika ubijeno i ranjeno.

Tenzije između Izraela i Hezbollaha u porastu su od prošle sedmice kada su se dvije izraelske bespilotne letjelice srušile na južnoj periferiji Bejruta, a istog dana izraelske snage su izvele napade na položaje Hezbollaha u sirijskom Damasku.

Visoko.co.ba / AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE