SportNapoli stigao tri gola zaostatka, ali izgubio od Juventusa

Napoli stigao tri gola zaostatka, ali izgubio od Juventusa

U derbiju 2. kola Serije A, Juventus i Napoli su odigrali sjajnu utakmicu, a na kraju je slavio Juve sa 4:3 autogolom Kalidoua Koulibalyja u sudijskoj nadoknadi.

Juventus je poveo u 16. minuti preko Danila, a samo tri minute kasnije Gonzalo Higuain je povisio na 2:0. Kada je Cristiano Ronaldo u 62. minuti pogodio za 3:00 činilo se kako je priča gotova. Međutim, gosti su se velikim preokretom vratili u svega 15 minuta.

Kostas Manolas je u 66. minuti smanjio na 1:3, a dvije minute kasnije Rodrigo Lozano je vratio goste u život zabivši za 2:3. Sjajnu igru Napoli je krunisao izjednačenjem u 81. minuti, a pogodak je zabio Giovanni Di Lorenzo

Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, Koulibaly je u sudijskoj nadoknadi svladao vlastitog golmana Alexa Mereta za pobjedu Juventusa. Miralem Pjanić je ubacio iz slobodnog udarca, a Koulibaly nespretno zakucao loptu u vlastitu mrežu za 4:3 i veliku pobjedu Juventusa u trileru.

Visoko.co.ba / vijesti.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE