ZanimljivostiPutovanjaPosjetite Edinburgh i prenoćite u magičnom hotelu Harryja Pottera

Posjetite Edinburgh i prenoćite u magičnom hotelu Harryja Pottera

Mjesto gdje knjige spisateljice J.K.Rowling oživljavaju nalazi se u Edinburghu i sređeno je tako da u potpunosti nalikuje Hogwartsovskim prostorijama. Glavna prostorija je uređena u stilu kuće Gryffindor, te su zidovi oblijepljeni autentičnim tapetama, a sa plafona vise lebdeće svijeće.

Ovo odmaralište ima nekoliko specijalnih predmeta koji su pripadali spisateljici franšize, a koje će fanovi imati priliku koristiti prilikom boravka. Jedna od tih stvari je i stol koji je Rowling koristila prilikom pisanja knjiga.

Interesantno je da je ovaj stan uredila velika obožavateljica ovog filma, te je sve predmete mjesecima prikupljala na aukcijama. Ona se zove Yue Gao, a sebe smatra “superfanom” Harryja Pottera.

“Proputovala sam mnogo zemalja i usput skupljala sitnice koje se sada nalaze u ovom stanu. Tu su neke stvari koje nećete moći naći nigdje drugo”, kazala je Gao.

Noćenje u ovom stanu koštat će vas 192 dolara, a potrebno je rezervisati mjesto ranije jer je potražnja za ovim prenoćištem velika.

Visoko.co.ba/klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE