SportNogometAfrički kup nacija: Warda izbačen iz reprezentacije Egipta

Afrički kup nacija: Warda izbačen iz reprezentacije Egipta

Vezni fudbaler Amr Warda je iz disciplinskih razloga izbačen iz reprezentacije Egipta, koja je domaćin Afričkog kupa nacija.

Odluka o izbacivanju Warde, koji je igrač grčkog PAOK-a, objavljena je dan prije večerašnje utakmice drugog kola grupe “A“ u kojoj će se Egipat sastati sa Demokratskom Republikom Kongo.

Iz Fudbalskog saveza Egipta naglasili su da je Warda odstranjen kako bi održali “disciplinu, posvećenost i koncentraciju u reprezentaciji“.

“Hani Abu Reda, predsjednik FS Egipta odlučio je da odstrani Amr Warda iz kampa reprezentacije, nakon konsultacija sa tehničkim i administrativnim osobljem državnog tima“, saopšteno je iz FS Egipta preko Twittera.

Egipat je u prvom kolu grupe “A“ savladao Zimbabve rezultatom 1:0, a Warda je ušao sa klupe u 72. minuti susreta.

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE