SportNogometObavljen žrijeb Lige prvaka, Dinamo protiv Bayerna, Arsenala i Olympiacosa

Obavljen žrijeb Lige prvaka, Dinamo protiv Bayerna, Arsenala i Olympiacosa

U Monacu je obavljen žrijeb grupne faze Lige prvaka. Za finale u Milanu 2016. godine boriće se 32 tima, koja su smještena u osam grupa sa po četiri tima. Aktuelni prvak Barcelona igraće u grupi E skupa s Romom naših Edina Džeke i Miralema Pjanića, Bayerom iz Leverkusena, te bjeloruskim Bateom. Najinteresantnija grupa je grupa D, gdje su svoje mjesto našli evropski viceprvak Juventus, Manchester City, Sevilla i Borussija Moencengldacbach. Također, sjajna grupa je i grup A, gdje su smješteni PSG, Real, Shakhtar i Malmo, te će Zlatan Ibrahimović igrati protiv tima u kojem je počeo karijeru. Dinamo iz Zagreba će igrati protiv Bayerna, Arsenala i Olympiacosa. Grupe Lige prvaka:

Grupa A: PSG, Real Madrid, Shakhtar Donetsk, Malmo

Grupa B: PSV Eindhoven, Manchester United, CSKA, Wolfsburg

Grupa C: Benfica, Atletico Madrid, Galatasaray, Astana

Grupa D: Juventus, Manchester City, Sevilla, Borussia Moenchengladbach

Grupa E: Barcelona, Bayer Leverkusen, Roma, Bate Borisov

Grupa F: Bayern, Arsenal, Olympiacos, Dinamo Zagreb

Grupa G: Chelsea, Porto, Dinamo Kijev, Maccabi Tel Aviv Grupa

H: Zenit, Valencia, Lyon, Gent


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE