SportNogometInter očekivano savladao Chievo i približio se Ligi prvaka

Inter očekivano savladao Chievo i približio se Ligi prvaka

Fudbaleri Intera slavili su u posljendjem meču 36. kola italijanske Serije A rezultatom 2:0 protiv Chieva i tako došli na korak od Lige prvaka. Neroazzurri su bili veliki favoriti protiv već odavno prežaljenog Chieva, ali su takvi mečevi često i najteži, pošto se bodovi upišu ranije. Dugo su domaći dominirali, stvarali prilike, a do gola su došli u 39. minuti kada je Matteo Politano lijepo pogodio za vodstvo Intera.

Leteći magarci su ostali sa igračem manje u 76. minuti pošto je drugi žuti karton dobio Nicola Rigoni i tada je bilo jasno da bodovi ostaju u Milanu. Konačan rezultat postavio je u 86. minuti Ivan Perišić nakon nešto dužeg napada Intera, za nova tri boda i veliki korak ka Ligi prvaka. U meču koji je odigran nešto ranije, Bologna je rezultatom 4:1 slavila protiv Parme i tako sebi omogućila miran finiš sezone. S druge strane Parma je u problemu, pošto su Mljekari na samo tri boda od mjesta koje vodi u Seriju B dva kola prije kraja.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE