ZanimljivostiPredstavljanje smartphonea OnePlus 6T ubrzano zbog Appleovog iPada

Predstavljanje smartphonea OnePlus 6T ubrzano zbog Appleovog iPada

OnePlus 6T je trebao biti predstavljen 30. oktobra, no, kompanija je odlučila da svoj događaj pomjeri na 29. oktobar. Razlog je jednostavan, Apple 30. oktobra predstavlja novi iPad.

Direktor kompanije OnePlus Pete Lau je objasnio odluku o pomjeranju predstavljanja smartphonea.

“Želimo biti sigurni da će smartphone dobiti svu pažnju koju zaslužuje. Kada smo najavili predstavljanje, bili smo uvjereni da će maksimalan broj ljudi dobiti našu poruku. To se promijenilo kada je Apple najavio svoj event za 30. oktobar”. izjavio Lau.

On je dodao da je razgovarao s novinarima te da je zaključio da će smartphone biti u sjeni Applea ukoliko se OnePlus bude držao prvobitnog datuma.

“Svi oni koji posjeduju kartu moći će dobiti nazad svoj novac. Ukoliko još uvijek možete doći na naš event, hjvala vam. Mi ćemo pokriti sve troškove koje imate zbog promjene planova. Ako morate platiti za promjenu leta, mi ćemo to učiniti. Isto važi za one koji su rezervisali hotele i slično. Naš tim će kontaktirati sve kupce karata i pomoći im”, poručio je Lau.

Promjena datuma predstavljanja smartphonea nije prva za OnePlus, kompanija koja je javno priznala da može biti u sjeni Applea.

Konačno, OnePlus 6T će biti predstavljen 29. oktobra.

Visoko.co.ba/klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE