BiHZelenika: Rezultati bi bili drugačiji da iz Hrvatske nisu pozvali birače da...

Zelenika: Rezultati bi bili drugačiji da iz Hrvatske nisu pozvali birače da glasaju za Čovića

“S obzirom na okolnosti u kojima su se događali izbori zadovoljni smo. Rezultati s terena pokazuju da se dešavaju opasne stvari. Uprkos molbama, pokazuje se da Komšić ima veliku podršku bošnjačkog naroda. Bojim se da to nije dobro za BiH i da je to povratak u prošlost. Vjerujemo da će koalicija Hrvatsko zajendištvo ostati parlamentarna na svim razinama. Ovo je težak proces i pokazatelj da se izbori ne mogu održavati na ovaj način, s ovim zakonom se nema smisla takmičiti jer ima puno drame i problema“, kazao je Cvitanović i dodao da će sačekati zvanične rezultate nakon kojih će zauzeti stav ukoliko Komšić pobijedi.

Diana Zelenika je kazala da bi rezultati vjerovatno bili drugačiji da zvaničnici iz Hrvatske nisu stali na stranu Dragana Čovića i genereirali hrvatsko biračko tijelo.

“To pokazuje da nismo zrelo demokratsko društvo jer se ono očituje i po broju žena u politici. Kada bi bila sigurna da su izbori regularni čestitala bih pobjedu Komšiću, ali nisam sigurna u regularnost. Ipak, bit ću pristojna, čestitat ću s malom zadrškom“, rekla je Zelenika.

Visoko.co.ba/klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE