BiHSNSD: Dodik dobio podršku 58 posto birača na osnovu 20 posto prebrojanih...

SNSD: Dodik dobio podršku 58 posto birača na osnovu 20 posto prebrojanih glasova

“Vjerujemo da će taj trend biti zadržan u svim opštinama i u Banjoj Luci u kojoj tradicionalno brojanje glasova ide znatno sporije zbog većeg broja birača. Uvjereni smo da ćemo veoma brzo biti u prilici da proglasimo pobjedu naših kandidata na svim nivoima”, rekao je Kovačević, dodavši da se prvo broje glasovi za Predsjedništvo BiH, Parlament BiH, te za predsjednika Republike Srpske i Narodnu skupštinu RS.

Predsjednik Gradskog odbora Banja Luka SNSD-a Igor Radojičić objavio je na Twitter profilu da je na području grada Banje Luke brojanje završeno u Aginom selu gdje je Dodik osvojio 181 glas, a njegov protivkandidat Mladen Ivanić 52, u Rekavicama je Dodik dobio 157 glasova, a Ivanić 58, u Bronzanom Majdanu – 213 Dodik, 163 Ivanić i u Kmećanima – Dodik 77, a Ivanić 31 glas.

Kovačević je rekao da se dolazak funkcionera SNSD-a u Izborni štab u Banjoj Luci očekuje oko 21 sat.

Visoko.co.ba/klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE