ZDKPredsjedavajući Skupštine Jasmin Duvnjak posjetio Općinu Usora

Predsjedavajući Skupštine Jasmin Duvnjak posjetio Općinu Usora

U sklopu radnih aktivnosti predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak posjetio je općinu Usora.

U susretu sa načelnikom općine Usora Zvonimirom Anđelićem i predstavnicima Općinskog vijeća Usora upoznat je sa aktuelnom političkom, ekonomskom i sigurnosnom situacijom u ovom dijelu našeg Kantona. Delegacije su posjetile javnu biblioteku i ustanovu za predškolski odgoj i obrazovanje djece u Usori. Nakon toga, načelnik Anđelić i predsjedavajući Duvnjak posjetili su i nedavno otvorenu italijansku fabriku “Ferretto Group” koja će na području općine Usora proizvoditi logističke sisteme, paletne regale i opremu za skladišta, kao i softvere.

Direktor firme Džemal Klepić upoznao je predstavnike općinske i kantonalne vlasti sa razvojem prve faze investicija od nekoliko miliona eura, koje ova grupa ulaže u izgradnju spomenute fabrike. Naglašeno je da će kompletna proizvodnja ići u izvoz, a planirano je da nakon završetka svih radova u ovoj fabrici bude zaposleno oko 200 mladih i kvalifikovanih ljudi. Sa zadovoljstvom je istaknuto da je dio proizvodnje u ovoj fabrici već pokrenut.

Stručna služba Skupštine ZDK


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE