SportOstali sportoviDžumhur predao meč De Minauru

Džumhur predao meč De Minauru

Bh. teniser Damir Džumhur danas je okončao svoj nastup na ATP turniru u Sidneju tako što je predao meč domaćem predstavniku Alexu De Minauru. Pri rezultatu 3:0 za De Minaura u drugom setu (prvi je Australac dobio sa 6:1), Džumhur je napravio duplu servis grešku nakon koje se, za neke pomalo neočekivano, uputio ka sucu i saopštio mu odluku da predaje meč. PR tim Damira Džumhura je saopštio da je naš teniser bio primoran predati meč zbog povrede, a pojedini australski mediji se čude Džumhurovom potezu za koji kažu da je “jedna od najbizarnijih predaja koju ćete vidjeti ove godine”.

“Damir je u meču protiv De Minaura obnovio povredu zadnje lože koja ga je mučila i na otvaranju turnira. Težina povrede znat će se sutra, nakon dodatnih pretraga koje će naš teniser obaviti u Melbourneu, nakon čega će biti i jasnija slika kada je u pitanju nastup na Australian Openu”, saopštili su iz Džumhurovog tima.

Nakon što je predao meč, domaća publika je prvo izviždala Damira Džumhura, nakon čega je aplauzom nagradila 18-godišnjeg tenisera koji se plasirao u četvrtfinale Sidneja vjerovatno lakše nego što je mogao i sanjati. Damir Džumhur je prije predaje vodio mali rat sa pojedinim navijačima na tribini, na koje se požalio treneru i ljudima iz svog stručnog štaba. Damir Džumhur je zbog istegnuća lože predao i meč dublova, koji je u paru sa Romanom Jebavyjem danas trebao igrati protiv Lukasza Kubota i Marcela Mela u četvrtfinalu Sidneja.

(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE