Potrebno:

– 300 g pečenog, mljevenog kikirikija

– 3 kašike brašna

– 1 kesica praška za pecivo

– 5 bjelanaca

– 15 kašika šećera

Za fil:

– 4 pudinga od vanile

– 2-3 kašike šećera u prahu

– 100g mliječne čokolade

– 5 snikers čokoladica

– 250g putera

– 5 žumanaca

– 10 kašika šećera

– 1l mlijeka

Priprema: 
Umutite 5 bjelanaca u čvrst snijeg, dodajte jednu po jednu kašiku šećera uz neprestano miješanje. Isključite mikser pa pažljivo umješajte mljeveni kikiriki, brašno i prašak za pecivo. Smjesu sipajte u pleh 20 x 30 cm obloženim papirom za pečenje i pecite na 180°C oko 10-15 min. Provjerite čačkalicom da li je tijesto pečeno. Pečeno tijesto presjecite uzduž na dvije kore. Umutite pjenasto žumanca i šećer, dodajte puding i malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da provri pa pravite fil.Ostavite da se ohladi. Umutite pjenasto puter i šećer u prahu pa dodajite jednu po jednu kašiku fila, dobro umutite i podijelite ga na dva dijela. U jedan dio umješajte otopljenu mliječnu čokoladu, a u drugi sjeckane snikers čokoladice. Filujte: kora – prvi fil – drugi fil – kora – prvi fil – drugi fil. Tortu ukrasite po želji, šlagom ili čokoladom.