PreporukaFilm8. Viva film festival otvara dokumentarni film ‘’To je Toma’’

8. Viva film festival otvara dokumentarni film ‘’To je Toma’’

U Kinoteci BiH od 01. do 04. decembra bit će održan 8. Viva film festival, međunarodni festival ekološkog, turističkog religijskog i omladinskog bh. filma.

Premijerom dokumentarnog filma  ‘’ To je Toma’’, o popularnom pjevaču Tomi Zdravkoviću, u Kinoteci BiH u Sarajevu, bit će otvoren 8. VIVA film festival. U filmu reditelja Bobana Rajkovića prikazani su brojni snimci i fotografije koje su nastale tokom karijere ovog legedarnog pjevača narodne muzike.

U filmu o Tomi, između ostalih govore, supruga Gordana Zdravković, menadžer Sadik Paja Pašić, novinar i pisac knjige o Tomi Zdravkoviću Nikola Kankaraš,  muzičari Zoran Kalezić, Hasan Dudić,  glumice Tanja Bošković, Danica Maksimovć…


Istoga dana publika će se moći podsjetiti i grad prix ostvaranja VIVA film festivala, filma ‘’Naše korjenje’’,  francuskog reditelja Andrea Russela.


U okviru ovog izdanja Festivala sarajevskoj publici bit će prikazano 45 filmova iz 28 zemalja svijeta u kategorijama ekologija, religija, turizam i bh. omladinski film.

Na konkurs je ove godine prijavljeno 1420 filmova, tako da je selektovano ukupno 12 sati kvalitetnog programa za ljubitelje dokumentarnog i kratkog metra, rekao je umjetnički direktor bh. reditelj Ratko Orozović.


Sve projekcije bit će održane u Kinoteci BiH, ulaz je slobodan, a detaljan program sa satnicama projekcija

možete pronaći na oficijalno portalu VIVA film festivala www.vivaba.com.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE