SvijetBliski istokIzraelske snage izvele novi napad na školu UN-a u izbjegličkom kampu Nuseyrat

Izraelske snage izvele novi napad na školu UN-a u izbjegličkom kampu Nuseyrat

Izraelska vojska ponovo je bombardovala školu koja pripada Agenciji Ujedinjenih nacija (UN) za pomoć palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku (UNRWA), a u kojoj su smješteni raseljeni Palestinci u izbjegličkom kampu Nusayrat u centralnom dijelu Pojasa Gaze, javlja Anadolu.

Očevici javljaju da su izraelske snage nanijele štetu na školskom kompleksu, ali da nije bilo stradalih.

Lokalni zdravstveni izvori javljaju da izraelske snage tokom dana nastavljaju granatirati i područja sjeverno od Nuseyrata i da je bilo više stradalih Palestinaca.

Ovo je bilo drugo izraelsko bombardovanje škole pod nazivom “New Camp Joint Primary School“ u manje od 24 sata.

Timovi Civilne odbrane u Gazi saopćili su da je bilo mnogo mrtvih i povrijeđenih usljed sinoćnjeg napada izraelskih artiljerijskih jedinica na istu školu u izbjegličkom kampu Nusayrat.

Visoko.co.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE