Sport500 dana do početka Olimpijskih igara Pariz 2024.

500 dana do početka Olimpijskih igara Pariz 2024.

U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH održan je prijem u organizaciji Francuske ambasade u BiH i Olimpijskog komiteta BiH povodom obilježavanja 500 dana do početka Olimpijskih igara „Pariz 2024“.

U prisustvu mnogobrojnih zvanica obratili su se ambasadorica Francuske u BiH NJ.E.Christine Toudic, predsjednik OK BiH prof.dr Milanko Mučibabić kao i olimpijci stipendisti OK BiH za OI Pariz 2024, Amel Tuka, Larisa Cerić i Mesud Pezer.

Predsjednik OK BiH prof. dr Milanko Mučibabić je rekao: „Veliko je zadovoljstvo da smo se u ovom hramu sporta danas okupili kako bi, zajedno sa našim partnerima iz Francuske ambasade, najavili najveći sportski spektakl na svijetu, Olimpijske igre Pariz 2024. Naši sportisti – stipendisti OK BiH, njih 14, se maksimalno spremaju kako bi ostvarili olimpijske norme, te postigli bolje rezultate u Parizu nego na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju. Domaćinu Igara Gradu Parizu, francuskom narodu i Francuskoj želim uspješnu i dobru organizaciju Olimpijskih igara „Pariz 2024“.

Za 500 dana, tačnije 26. jula 2024., svečano se otvaraju 33. Ljetne Olimpijske igre „Pariz 2024“. Očekuje nas 19 dana vrhunskog sportskog nadmetanja u gradu koji je treći put nakon 1900.g. i 1924.g. domaćin Olimpijskih igara. Ovom prilikom biće obilježena i stota obljetnica OI 1924.g. Francuska će biti šesti put domaćin, uključujući i ljetne i zimske Olimpijske igre. Slogan Olimpijskih igara „Pariz 2024“ je „Igre širom otvorene“.

Okbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE