Lokalne TemeLov u mutnom: Drugi pokušaj prodaje nekretnine u vlasništvu KTK u centru...

Lov u mutnom: Drugi pokušaj prodaje nekretnine u vlasništvu KTK u centru grada odgođen za 30 dana

Pisali smo u septembru prošle godine o tome kako je Općina Visoko pokrenula prodaju objekta koji je u vlasništvu KTK Visoko u samom centru grada preko puta Pošte.

Ta prodaja ponovno je aktuelizirano jutros. Kako saznaje Visoko.co.ba ovoga puta prodaja je pokrenuta na osnovu tužbe Masnopite Asima kojeg zastupa advokat Begović Nedim. Međutim ista je i odgođena za trideset dana jer je sudija Avdija Avdić uvažio potpisani zahtjev između advokata Masnopite Asima i KTK.

Za današnju kupovinu pomenute nekretnine prijavili su se: Salih Kubura, Edin Begić, Amir Jamaković i VGT Osiguranje.

Podsjećamo, lokacija je atraktivna i površine 170m2 i svakako je kao takva izazov za sve one koji trenutno imaju novca za investiranje, a posebno za one koji su u sprezi sa vlašću pa kupuju nešto ispod svake stvarne vrijednosti.

I ne bi ovdje bilo ništa čudno da godinama Općina Visoko nije uzimala kiriju od KTK Visoko za pomenuti prostor da bi se na kraju ispostavilo da je taj prostor u vlasništvu KTK Visoko!?!?

Procjenjena vrijednost objekta je 142.038,00KM. Novac od eventualne prodaje ide putem Poreske uprave za izmirenje doprinosa KTK Visoko i interes KTK i jeste da se njihova imovina prodaje po stvarnoj i procjenjenoj vrijednosti. Međutim, u zemlji u kojoj pokradoše sve što je društveno iz bivšeg sistema, napravili su takav sistem koji omogućava bilo kome ko ima neku presudu da pokrene prodaju, a onda se pojavljuju ove posebne kategorije ljudi tzv “hijene privatizacije” koji naravno ne kupuju objekte po procjenjenim vrijednostima negu upola manje ili još manje od toga.

Evidentno je u posljednje vrijeme kako se približava kraj ove vlasti da se pokušava ubrzano raskrčmiti sve što asocira na KTK, od malih prostora u gradu, do Prijekog i Konfekcije. Posebno je interesantno da za sve ove godine nakon rata sve vlasti i svi profiteri sa sumnjivim početnim kapitalom nisu uspjeli rasprodati ono što su Mulo Hodžić i radnici KTK izgradili u omraženom bivšem sistemu u kojem su ti radnici ako ništa drugo imali dostojanstvo u odnosu na ovo što su danas.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE