BiHZa otvaranje 55 radnih mjesta u Tesliću 275.000 KM

Za otvaranje 55 radnih mjesta u Tesliću 275.000 KM

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, potpisao u petak preostale ugovore sa direktorima tri teslićka preduzeća “Škrebićkompani”, “Eko gas” i “Klas promet” o dodjeli podsticajnih sredstva za zapošljavanje 55 nezaposlenih lica na području opštine Teslić prema javnom pozivu iz 2015. godine. U pitanju je projekat Opštine Teslić koji traje drugu godinu za redom i u sklopu kojog je u dosadašnjem periodu stimulisano zapošljavanje 220 radnih mjesta u 12 teslićkih preduzeća. Ovim potpisivanjem ugovora preduzeće “ŠkrebićKompani” ostvarilo je podsticaje za zapošljavanje 49 radnika, preduzeće “Eko gas” četiri i preduzeće “Klas promet” za dva radnika.
Sredstva koja će biti uložena su 275.000 KM. Prema riječima načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića, u dosadašnjem periodu pokazalo se da je u pitanju dobar model za podsticanje zapošljavanja na području opštine i da se na direktan način pomognu domaći, kao i potencijalni strani investitori kako bi ulagali u opštinu Teslić i proširili svoju proizvodnju. “Danas su prisutni vlasnici tri preduzeća i ukupno se dodjeljuju sredstva za 55 novih radnika i zaista sa zadovoljstvom mogu konstatovati da je ovo projekat koji je po meni uspio i koji ćemo nastaviti u narednom periodu”, rekao je Miličević. On je takođe pojasnio da su u dosadašnjem periodu objavljena dva javna poziva i da su dosadašnji efekti stimulacije otvaranje 220 novih radnih mjesta. Vlasnik firme “Eko gas” Teslić, Ilija Tabak, rekao je da se njegovo preduzeća bavi izradom gasnih instalacija, energetskih postrojenja, centralnih grijanja… i da trenutno radi na proširenju kapaciteta za proizvodnju gasnih isparivača.
“Uz pomoć našeg patentiranog izuma, koji je registrovan u Zavodu za zaštitu intelektualnih prava, razvijamo jednu liniju za proizvodnju gasnih isparivača za koje očekujemo da će pokriti područje Srbije, Crne Gore i Hrvatske, što je prepoznato u Opštinskoj upravi. Zahvaljujući njima zaposlili smo četiri nova radnika, a ove godine očekujemo i proširenje proizvodnih kapaciteta”, istakao je Tabak. Vlasnik firme “ŠkrebićKompani”, Dragutin Škrebić, rekao je da je ovo najbolji vid ulaganja jer, kako je naglasio, uložena sredstva u nova radna mjesta vraćaju se na najbrži način.
“Zahvalan sam rukovodstvu Opštine Teslić što se opredjelilo na ovakav vid stimulisanja, jer ovo je rijetka praksa u Republici Srpskoj, koja, i ako postoji, nije u ovom iznosu”, rekao je Škrebić. Dodaje da je njegova firma konkurisala za 70 radnika, ali pošto je bilo više kandidata za dodjelu sredstava, na zahtjev Načelnika opštine zahtjev je smannjen na 49, kako bi svi oni koji su konkurisali dobili podsticajna sredstva.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE