Lokalne TemeI ne bi ovo bila vijest da vlasnik prostorija MZ Gračanica gdje...

I ne bi ovo bila vijest da vlasnik prostorija MZ Gračanica gdje je održan sastanak nije privatno lice

Prije četiri dana u prostorijama MZ Gračanica održan je sastanak MO SDA Gracanica. Pored mještana i članova MO sastanku su prisustvovali i predsjednik SDA Visoko gosp. Halim Zukić, dva podpredsjednika dr Senad Karavdić i Mirza Omanović, vijećnik u općinskom vijeću dr. Zlatko Handžić i novi sekretar SDA Visoko Džemil Halilović. Tema sastanka su bila “kapitalna ulaganja.”

I ne bi tu ništa čudno bilo, pred svake izbore se to dešava. Obilaze se baze, pričaju se priče, daju obećanja, sondira teren i osjeća puls članstva i biračkog tijela. Na kraju svih krajeva mještanima ove Mjesne zajednice je još 2012.godine obećano da će imati uredno vodosnabdijevanje koje se do danas nije desilo, kako iz kapitalnih tako i iz bilo kojih drugih ulaganja.

I ne bi tu ništa bilo čudno, a ovo čak i ne bi bila vijest vrijedna pažnje da sastanak nije održan u prostorijama Mjesne zajednice koje su u privatnom vlasništvu !? Da, i to je moguće u Visokom. Prostorije MZ Gračanica su pravno potpuno legalno postale vlasništvo privatnog lica koje je iste kupilo od “Zemljoradničke zadruge” Visoko u mandatu aktuelne vlasti. I ne samo to, pored kupovine Društvenog doma kupac nekretnine je ničim izazvan postao i vlasnik šehidskog obilježja koji se nalazi u sklopu nekretnine i vjerovatno je jedinstven primjer u BiH kao takav. Tako da prije nego vam počnu pričati o kapitalnim ulaganjima i nekom budućem boljem vremenu, zamolite ih da sačuvaju postojeću društvenu imovinu koja je prodata za njihovog mandata.

Prostorije MZ Gračanica i Društveni dom izgrađen u vrijeme Broza kupilo je privatno fizičko lice. Po selu se pričalo da se cijena za koju je prodata nekretnina kreće od 100.000KM do 125.000KM. Kupac je sasvim legalnim putem kupio pomenutu nekretninu. Iz MZ Gračanica su najavljivali tužbu s namjerom da Društveni dom vrate njegovoj prvobitnoj namjeni, a da li je do toga i došlo nije nam poznato.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE