NaslovnicaLokalne TemePark "Ravne 2...

Park “Ravne 2” domaćin turnira u mini rukometu

Interesantna dešavanja nastavljaju se u Bosanskoj dolini piramida, a danas se u parku “Ravne 2” održava zanimljiv rukometni turnir, “Pyramid Cup Visoko 2023. U pitanju je turnir u mini rukometu na kojem se okupilo 11 ekipa, a pored domaće Bosne iz Visokog učestvuju i ŠRK Banja Luka, RK Kozara Kozarska Dubica, RK Bijeljina, RK Gradačac, SRK Zrinjski Mostar i RK Sloboda Tuzla. – Ovo je turnir koji polako postaje tradicija, a ovdje u Visokom spajamo sport i promociju turističkih lokacija našeg grada. Mali rukometaši godišta 2013. i mlađi okupili su se na turniru, druže se, takmiče i spajaju nova prijateljstva, a sve to se zbiva u predivnom parku “Ravne 2” čije sadržaje zajedno sa trenerima obilaze u pauzama mečeva. – kazao nam je Mirza Handžić, nekada sjajni rukometaš visočke Bosne, a danas u ulozi organizatora ovog turnira. Inače, turnir se održava u parku “Ravne 2” u Vremeplovu, traje tokom cijelog dana, pa je ovo ujedno i poziv ljubiteljima rukometa da popodne provedu u parku “Ravne 2”.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.