Lokalne TemeU osnovnim i srednjim školama u Visokom okončan zimski raspust i počelo...

U osnovnim i srednjim školama u Visokom okončan zimski raspust i počelo drugo polugodište

U osnovnim i srednjim školama u Visokom, kao i u cijelom Zeničko-dobojskom kantonu jutros je prema planu i programu počela nastava u drugom polugodištu u školama u kojima se nastava odvija po Nastavnom planu i programu (NPiP) na bosanskom i srpskom jeziku – potvrdila je Feni ministrica obrazovanja Draženka Subašić.

Radi se o oko 60 osnovnih i 30-ak srednjih škola, čiji su đaci zvanično na raspustu bili od 4. januara, mada je zadnji radni dan za ove učenike bio 30. decembar prošle godine.

Tromjesečni zimski raspust za učenike škola u kojima se nastava odvija po NPiP na hrvatskom jeziku, a koji su, zbog praznika Božića, na raspust otišli 23. decembra prošle godine, okončan je ranije.

-Za sada nemamo informacija da li je u nekim školama eventualno bilo problema s početkom odvijanja nastave, ali kompletirane podatke imat ćemo tokom dana. Prema sadašnjem stanju, nastava je počela kako je bilo i planirano – kazala je ministrica Subašić.

U osnovnim i srednjim školama u ZDK-u, do kraja školske godine, đaci će imati i proljetni raspust, koji će za sve učenike biti realiziran od 27. do 31. marta.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE