Lokalne TemeSvečano otvoren sajam "Jesen u Visokom"

Svečano otvoren sajam “Jesen u Visokom”

U KSC „Mladost“ danas je otvoren Poljoprivredno prehrambeni sajam „Jesen u Visokom“, a ove godine manifestacija se održava po 16. put, s tim da sajam nije održavan 2020. i 2021. godine, obzirom da to epidemiološke mjere zaštite od korona virusa nisu dozvoljavale. Ovogodišnji sajam je otvorio gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

– Već dugo godina ovaj sajam je tradicija Visokog, a ovom prilikom moram spomenuti i zahvaliti se osobi koja ga je pokrenula, a to je Munib Alibegović u čijem je načelničkom mandatu i pokrenut sajam. Hvala i svima koji se bavite poljoprivrednom proizvodnjom, jer zelena polja su osnova našeg zdravog života, našeg razvoja i svi mi treba da sa posebnim osjećajem kupujemo domaće, jer tako punimo i budžet našeg grada, podržavamo one koji se bave ovom proizvodnjom, a dobivamo kvalitetne i zdrave proizvode za sebe i naše porodice. – kazao je u obraćanju gradonačelnik Mirza Ganić, a onda i podsjetio na snažnu podršku koju poljoprivredni proizvođači imaju u posljednje dvije godine od Gradske uprave Visoko.

– U prethodnim godinama podrška je iznosila oko 60.000 KM, a u 2021. i 2022.godini snažno smo podržali ovaj sektor i danas ta podrška iznosi preko pola miliona KM na godišnjem nivou. To pokazuje da grad Visoko koji je poljoprivredni, turistički i privredni kraj, vodi računa o svim ovim granama, a povezao sam sve ove grane privrede jer su naši domaći proizvodi ujedno i naša turistička ponuda, pošto sve koji dođu u Visoko s ponosom možemo uputiti da probaju naše, visočke i domaće proizvode i u tom segmentu ćemo nastaviti s podrškom. – naglasio je gradonačelnik Ganić, zahvalio se svim izlagačima koji učestvuju na sajmu, a građane pozvao da obiđu štandove i kupovinom proizvoda podrže poljoprivredne proizvođače.

Sajam je otvoren u ponedjeljak i utorak (26. i 27.09.2022.godine) u vremenu od 10:00 do 20:00 sati, a ove godine na sajmu učestvuje ukupno 60 izlagača iz 22 grada iz cijele Bosne i Hercegovine.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE