Lokalne TemeHerojski Vidovići će konačno dobiti novi asfaltni put dužine preko 2 kilometra

Herojski Vidovići će konačno dobiti novi asfaltni put dužine preko 2 kilometra

Gradonačelnik Mirza Ganić danas je posjetio Vidoviće, te sa saradnicima, izvođačem radova, kao i predstavnikom Federalnog ministarstva raseljenih lica i izbjeglica, obišao dionicu puta te uveli izvođača radova na dionici koja od rata do danas nije riješena.

– Bučko – kralupski kraj je herojski kraj, Vidovići su herojsko naselje i na ovaj način pokušavamo da im se malim dijelom odužimo za sve što su dali za naš grad. Od danas počinju veliki radovi, ovdje gradimo kilometre, a ne metre, i nadamo se da ćemo za Dan Grada Visoko ovom kraju i njegovim stanovnicima na korištenje ostaviti preko 2 kilometra novog puta, te ovaj dio povezati sa gradom. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Planiranim projektom bit će urađeno ukupno 2.250 metara asfalta, dionica od skretanja prema Vidovićima do skretanja prema Planinarskom domu Gorani bit će potpuno sanirana i asfaltirana i radovi su već u toku, finansira ih Grad Visoko u iznosu od 21.645,00 KM. Također, bit će urađen kompletan makadamski put do mekteba u Vidovićima, dok će put doći i do posljednje kuće u ovom naselju. Vrijednost pomenutih radova je 400.000 KM, a radove će finansirati Grad Visoko sa 200.000 KM i Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica sa 200.000 KM. Pored novog asfalta bit će urađena i kompletna odvodnja oborinskih voda, kao i ivičnjaci na jednom dijelu dionice na kojem su potrebni.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE