Lokalne TemeOkončan peti po redu "Summer Solstice Festival"

Okončan peti po redu “Summer Solstice Festival”

Pet dana interesantnih sadržaja, programa, zabave za najmlađe, ali i najstarije, te nekoliko hiljada posjetilaca, obilježilo je ovogodišnji „Summer Solstice Festival“ u Bosanskoj dolini piramida. Peti festival kojim se obilježava početak ljeta bio je i najsadržajniji do sada, o čemu svjedoče brojni izvođači, ali i publika koja je uživala u programima. Joga, meditacija, radionice za najmlađe, promocije knjiga i predavanja, izložbe i koncerti, bili su dio ovogodišnjeg programa, a publika iz cijelog svijeta imala je priliku da uživa u nastupima Youtube zvijezde Nunija, Milice Todorović,Gorana Karana, Tijane Dapčević, Neše Twins, Nenada Vetme, kao i Amira Karahasanovića.

– Potrudili smo se da ove godine nadoknadimo dvije godine pauze u kojima nije bilo festivala. Naši posjetioci su s nestrpljenjem čekali povratak festivala, koji se ove godine na vratio u Bosansku dolinu piramida, a po broju gostiju i sadržajima koje smo pripremili, ovo je bio najbogatiji festival do sada. – kazala nam je programska direktorica Parka „Ravne 2“, Evelina Čehajić.

Nakon kulture i muzike, park „Ravne 2“ u narednim sedmicama postaje i sportska oaza naše zemlje, a već 13. i 14.jula očekuju nas dva velika sportska događaja.

– 13.jula je svečano otvorenje naših teniskih terena na kojima smo radili nekoliko mjeseci, a otvorit će ih velika teniska imena, Novak Đoković, Aljož Bedene, Ivan Dodig i Aldin Šetkić. Uz svečanost smo pripremili i bogat cjelodnevni program, a već narednog dana očekujemo nova velika sportska imena, jer će 14.jula na programu biti drugi po redu turnir „NBA zvijezde za djecu“. Kao i prošle, tako i ove godine na turniru očekujemo velika sportska imena BiH i regije. – kazao nam je dr. Semir Osmanagić, direktor Fondacije.

I nakon ova dva sportska događaja u parku će biti nastavljene aktivnosti, a tokom ljeta koje je pred nama bit će još nekoliko interesantnih muzičkih, kulturnih i sportskih događaja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE