Lokalne TemeObilježena godišnjica pogibije dobitnika "Zlatnog ljiljana" Nasera Mušije

Obilježena godišnjica pogibije dobitnika “Zlatnog ljiljana” Nasera Mušije

Okupljanjem i učenjem fatihe  na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima, a nakon toga i obilaskom spomen česme u Uvorićima, danas je obilježena godišnjica pogibije Nasera Mušije, visočkog heroja i dobitnika najvišeg armijskog priznanja „Zlatni ljiljan“. Obilježavanju tužne godišnjice prisustvovali su saborci, predstavnici boračkih udruženja, kao i predstavnici Gradske uprave Visoko na čelu sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem.

Naser Mušija  je rođen 08.10.1970.g. u Uvorićima. Pripadnik jedinica Armije BiH bio je od 20.04.1992. godine. Bio je pripadnik gračaničkog Odreda OS, IDČ 302mtbr, Interventnog odreda “Sjenke“, Manevarskog bataljona 316. bbr. Poginuo je 21.06.1995.g. u rejonu Kralupa – selo Kao, na dužnosti komandira izviđačko-diverzantskog voda 165.bbr. Posthumno je proizveden u čin natporučnika. Ukopan je 23.06.1995.g. na mezarju u Uvorićima. Najveće Armijsko ratno priznanje “ZLATNI LJILJAN“ posthumno mu je dodijeljeno za dan Armije RBiH 1996. godine.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE