SportDržavni TimTrudit ćemo se odigrati kvalitetno cijeli turnir

Trudit ćemo se odigrati kvalitetno cijeli turnir

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se 23. marta na Ilidži na pripremama povodom kvalifikacionog turnira za CEV Evropsko prvenstvo za odbojkašice do 19 godina.

”U lijepoj atmosferi treniramo dva puta dnevno i spremamo se za nadolazeći turnir. Svi uslovi su nam obezbjeđeni za kvalitetne pripreme te se nadamo da ćemo to iskoristiti kako bi se što bolje predstavili na samom turniru”, kaže za zvanični sajt OS BiH selektor Armin Dervišević.

”Ove djevojke prvi puta su se sastale u ovom sastavu, 2004. godište i mlađe, tako da prvi dio priprema smo iskoristili kako bi se i one medusobno prvo upoznale, a zatim i zblizile u duhu reprezentacije”, dodaje Dervišević.

Navodi kako zdravstveni bilten nije baš sjajan, ali se radi na tome da se to popravi.

”Postoje odredeni problem sa djevojkama koje su na okupljanje došle sa povredama koje nose iz takmičarske sezone, ali to pokušavamo da saniramo kako bi svih 17 djevojaka konkurisalo za 12 koje će nastupiti na samom turniru. Njihova želja da se, uprkos tim povredama, odazovu u reprezentaciju i bore za svoje mjesto daje nam jos veću motivaciju na ovom okupljanju”, govori nam Dervišević.

Pozitivno je, kaže, što je BiH domaćin turnira.

”Sam turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo održat će se na Ilidži, sto je definitivno naša velika prednost. Ekipe Crne Gore i Švicarske ne poznajemo jer zbog pandemije korona virusa, dugo nije bilo okupljanja omladinskih reprezentacija. Međutim, kako mi njih ne poznajemo tako ni oni nas ne poznaju, pa smo svi u istoj situaciji”, razlaže Dervišević.

Na kraju je poručio kako će dati sve od sebe u svim utakmicama.

”Nadamo se da ćemo odigrati jedan dobar turnir te se plasirati na evropsko prvenstvo, što bi bio izvrstan rezultat za ovu talentovanu generaciju juniorki BiH”, zaključuje naš razgovor Dervišević.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina je domaćin kvalifikacionog turnira za CEV Europsko prventsvo za odbojkašice do 19 godina, na kojemu će mlade ”Zmajice” pokušati izboriti plasman na finalni turnir Starog kontinenta.

Naša juniorska reprezentacija odmjeriti snage sa reprezentacijama Crne Gore i Švicarske, dok je reprezentacija Bjelorusije suspendovana odlukom Europske odbojkaške konfederacije (CEV).

Utakmice se igraju u dvorani Arena Hills na Ilidži od 7. do 9. aprila.

Odbojkaški savez BiH ovom prilikom zahvaljuje upravi JU KSiRC Ilidža na pomoći u organizaciji priprema reprezentacije, kao i svima ostalima koji su pomogli organizaciju cijelog turnira.

https://instagram.com/vfbih?utm_medium=copy_link

Osbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE