Lokalne TemeMeldina Ugarak (SBB): Zašto sam podnijela inicijativu prema zastupnicima da podrže rebalans...

Meldina Ugarak (SBB): Zašto sam podnijela inicijativu prema zastupnicima da podrže rebalans budžeta ZDK

Na današnjoj sjednici Skupštine ZDK visočka zastupnica Meldina Ugarak (SBB) podnijela je inicijativu da visočki zastupnici u Skupštini ZDK glasaju za rebalans budžeta, a zbog 33 radnika Velepromet-maloprodaja d.o.o Visoko kako bi im bio uvezan staž. Ova inicijativa je izazvala buru reagovanja među poslanicima nakon čega je Sjednici prekinuta ne nekoliko minuta. Ovim povodom zatražili smo i izjavu Meldine Ugarak:

“Na 21. Sjednici sam za vrijeme postavljanja pitanja i inicijativa uputila jedan apel prema zastupnicima da podrže rebalans budžeta za 2015. godinu i na taj način osiguramo isplatu potrebnih 240.000KM za penzionisanje 33 uposlenika Velepromet-Maloprodaja d.o.o. Visoko koji su stekli uvjete, nakon čega je predsjedavajuća tražila pauzu i uputila mi kritike kako se navodno na taj način krši integritet zastupnika.

Moji građani znaju da Meldina Ugarak kao i SBB neće voditi politikanstvo kad su zahtjevi građana u pitanju a to smo pokazali i kao opozicija i sad kao pozicija. Svi zahtjevi koji su dolazili ispred moje općine Visoko na Skupštinu ZDK ja sam lično podržala. S činjenicom da svaki zastupnik ima pravo mišljenja i pravo na zauzimanje stava neću dozvoliti da se moja inteligencija i legitimno pravo narušavaju. A izlaganje gospođe predsjedavajuće da je rebalans umotan i da je jadan ne bih se složila. Problematika ovih 33 radnika traje veći duži vremeneski period i rješavanje ovog problema itekako je pohvalan čin i drago mi je da je Premijer sa Vladom prepoznao problematiku i promptno djelovao.”


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE