Pobjede kakanjskih košarkaša i odbojkaša

750

U dramatičnom meču, koji je riješen u posljednjim sekundima poenima sve boljeg Ermina Dedića i oporavljenika Nermina Buze, koji je uspješno zamijenio ozlijeđenog Obrada Tomića, izabranici trenera Pandže uspjeli su savladati snažnu i agresivnu ekipu Studenta sa 70:65.

– Odigrali smo odličnu odbrambenu utakmicu, ako zanemarimo vrhunsku partiju Rame Rizvića. Uspjeli smo timski zaustaviti Sejfića, što nam je bio glavni cilj. Unatoč lošoj šuterskoj utakmici za tri poena, slavili smo protiv jakog protivnika. Čestitam svojim momcima koji su me iskreno iznenadili timskom igrom i borbenošću. Protiv Građanskog u srijedu (23.12. op.a.) potrudit ćemo se da se ova naša bajka nastavi. Pozivam navijače da dođu i da svojim bodrenjem nagrade naše igrače koji su to uistinu zaslužili, rekao je po završetku meča u Mostaru trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

U posljednjem kolu prvog dijela prvenstva, odbojkaši Kaknja na gostovanju u Ljubinju ostvarili maksimalnu pobjedu. Izabranici trenera Almira Aganovića pružili su jednu od boljih gostujućih igara i bez teškoća savladali domaću ekipu koju predvode bivši igrači Kaknja Sanjin Bezdrob i srednji bloker Dangubić. Odbojkaši Kaknja na odmor odlaze sa druge pozicije i 25 osvojenih bodova, što je zapažen uspjeh, koji moraju potvrditi u nastavku prvenstva koji počinje 29/30. januara 2016. godine.