BiHOdgođeno donošenje odluke o zaštiti parka prirode "Jahorina"

Odgođeno donošenje odluke o zaštiti parka prirode “Jahorina”

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je danas da je donošenje odluke o zaštiti parka prirode “Jahorina” odgođeno dok ne budu razmotreni svi aspekti i nedoumice koje su se pojavile od trenutka njenog predlaganja.

Kovačević je na konferenciji za novinare istakao da su jučer na sastanku sa ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenkom Golić i pomoćnikom ministra Svjetlanom Radusin razjasnili neka pitanja koja su posljednjih dana dovodila do nejasnoća kada je riječ o ovoj odluci.

“Dogovoreno je da takva odluka neće biti donesena ove godine. U drugoj polovini januara na Jahorini ili Palama bit će organizovan sastanak predstavnika nadležnih ministarstva, drvoprerađivača, Šumskog gazdinstva i opštine, gdje ćemo zajedno otkloniti sve nedoumice kada je riječ o parku prirode i statusu našeg lokalnog šumarstva, kao i statusu radnika i privrede”, rekao je Kovačević.

On je dodao da će Vlada tek kada se dobije jedinstven stav svih pobrojanih institucija, pristupiti donošenju odluke.

Kovačević je rekao da je to najbolji način da se otklone svi strahovi koji su se javili i da se naredne godine izbjegnu i socijalni i politički problemi kada je riječ o privredi, Šumskom gazdinstvu “Jahorina” i opštini Pale.

“Podržavamo odluku o zaštiti parka prirode `Jahorina`, koja se odnosi isključivo na Jahorinu i da se zaštiti to područje”, istakao je Kovačević i dodao da sve ostalo mora biti predmet dogovora koji će najviše diktirati interesi privrede.

Kovačević je zahvalio Golićevoj što je adekvatno reagovala i što su na konstruktivnom sastanku postigli dogovor na obostrano zadovoljstvo.

Predsjednik SO Pale Predrag Vućićević rekao je da, shodno ovom dogovoru, ne postoji više potreba za sazivanje tematske sjednice Skupštine koja je bila zakazana za 25. decembar


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE