ZDKPolitikaNaredna sjednica Skupštine ZDK 21.12., SBB još nije saglasan ko će zamijeniti...

Naredna sjednica Skupštine ZDK 21.12., SBB još nije saglasan ko će zamijeniti Draženku Subašić

Iako je narednu Skupštini ZDK sazvala Draženka Subašić (DF), Visoko.co.ba saznaje da će članica Demokratske Fronte ovu funkciju obnašati još do kraja godine kada bi na njeno mjesto trebao doći kadar SBB koji je novi koalicioni partner SDA u ZDK. Međutim kako nadalje saznaje Visoko.co.ba u KO SBB ZDK još uvijek nemaju jedionstven stav oko toga ko bi trebao doći na to mjesto, a jedna od kandidatkinja je i Visočanka Meldina Ugarak. Podsjećamo, mjesto predsjedavajućeg Skupštine ZDK je profesionalizirano, tako da je tim prije i posebno interesantno jer znači zagarantovan lični dohodak do narednih izbora (ukoliko ne bude pucanja koalicije SDA/SBB).

Možda će svi biti jasnije nakon održavanja naredne sjednice Skupštine koja je zakazana za 21.12.2015. godine.

Obavještavam vas da je Kolegij Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na svojoj 23. sjednici održanoj dana 15.12.2015. godine prihvatio zahtjev poslanika Ibrahima Plančića za dopune dnevnog reda 21. sjednice Skupštine ranije zakazane za dan 21.12.2015. godine (ponedjeljak) u 11,00 sati, tako da dopunjeni prijedlog dnevnog reda glasi:

D N E V N I R E D

  1. Prijedlog Izmjena Budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2015. godinu
  2. Nacrt Budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2016. godinu
  3. Nacrt Zakona o izvršavanju Budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2016. godinu
  4. Nacrt Zakona o poticanju razvoja male privrede
  5. Izvještaj o realizaciji „Strategije kulturne politike Zeničko-dobojskog kantona za period2014-2020. godina“ za 2015. godinu
  6. Inicijativa sindikata policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona za izmjene i dopune Zakona o kantonalnim adminstrativnim taksama (“Službene novine Zeničko-dobojskog kantona”, broj 13/02, 12/03, 4/04, 5/04, 4/08,7/09, 2/10, 6/10, 9/10 i 12/13)
  1. Inicijativa Općinskog vijeća Maglaj za izmjene i dopune Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom („Službene novine Zeničko dobojskog kantona“, broj: 13/07 i 13/11)
  2. Inicijativa Hašima Mujanovića, poslanika Skupštine Zeničko-dobojskog kantona za donošenje Zakona o prenošenju nadležnosti Zeničko-dobojskog kantona za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja na općine Vareš, Breza, Olovo, Visoko, Kakanj, Zavidovići, Maglaj, Doboj-Jug, Tešanj i grad Zenicu
  1. Inicijativa Općinskog vijeća Maglaj za izmjene i dopune Odluke o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja zdravstvene zaštite („Službene novine Zeničkodobojskog kantona“ broj: 4/05),
  1. Inicijativa Općinskog vijeća Visoko za izmjenu Plana razvoja djelatnosti srednjeg obrazovanja i odgoja

S poštovanjem,

PREDSJEDAVAJUĆA

Draženka Subašić


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE