ZDKPolitikaMufid Bečarević (ASDA): Poslanička pitanja vezana za inspekcije, požarstvo i vatrogastvo

Mufid Bečarević (ASDA): Poslanička pitanja vezana za inspekcije, požarstvo i vatrogastvo

Visoko nikada nije imalo više poslanika u Skupštini ZDK, a uz SBB, visočka A-SDA ima dva svoja člana. Mufid Bečarević nam je dostavio poslanička pitanja koja je postavio u Skupštini ZDK u proteklom periodu.

Na osnovu člana 194 Poslanika Skupštine Zeničko-dobojskog kantona postavljam Poslaničko pitanje:

1.Koje inspekcije iz nadležnosti kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK nisu kadrovski popunjene i šta poduzimate na riješavanju ovog pitanja?

Pitanje upućeno: Kantonalna uprava za inspekcijske poslove ZDK.

Na postavljeno pitanje stigao je slijedeći odgovor:

mufid pitanje 12.Zašto jos nije implementiran Zakon o požarstvu i vatrogastvu (Sl.novine FBIH 64/09), a posebno oblast inspekcijskog nadzora iz oblasti zaštite od požara i vatrogastva?

Pitanje upućeno: Kantonalnoj upravi civilne zaštite.

Kantonalna uprava civilne zaštite dala je slijedeći odgovor:

mufid pitanje 2


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE