Lokalne TemeVrhunac licemjerstva sindikalnih kopača grobova i neobjašnjivih 15 miliona KM

Vrhunac licemjerstva sindikalnih kopača grobova i neobjašnjivih 15 miliona KM

Sa zaključkom iz pretpostavki da je sve tačno što je Sindikat JKP “Gradska groblja” ispisao nedavno o svom bivšem direktoru, a što bi direktor trebao da demantira ili na sudu dokaže suprotno, ne možemo se oteti dojmu krajnjeg licemjerstva nekih od potpisnika dokumenta koji je objavljen prvo na režimskim medijima, a dan kasnije isto smo saopćenje dobili i mi pa ga odmah po primitku također i objavili.

Da je motiv napisanog ispravan i iskren i da nije dirigovan i naređen iz određenih krugova rukovodilaca visočkih poslova na određeno vrijeme sve bi imalo svoj potpuni smisao, a bivši direktor bi u očima javnosti bio na stubu srama. Ali zar nije krajnje licemjerno da ispod svega napisanog stoje imena ljudi kojima je taj isti bivši direktor Asmir Hodžić kupovao stanove, završavao škole da bi mogli imati bolja radna mjesta unutar “Gradskih grobalja” i bolje koeficijente itd…itd … Kako je moguće da je većina potpisanih u toj firmi već 20 godina i to na odgovornim funkcijama, i naravno da su sve znali svih tih godina, ali su šutili !? Otkud sad odjednom naknadna pamet kada su saučesnici u nestalih 15.000.000KM. Koja je uloga Općinskog vijeća? Kako je moguće da je godinama unazad to nepotrebno zakonodavno tijelo u Visokom uredno usvajalo izvještaje o poslovalju JKP “Gradska groblja” dok se dug gomilao, pravile vikendice, sadile kadifice …

Da je visočko ludilo potpuno govore informacije da je upravo taj Asmir Hodžić od ozbiljnijih istraga SIPA-e spašavao one koji su zloupotrebljavali Općinski pečat i koji su mu kumovali novonastaloj igranci. Isti taj bivši direktor “Gradskih grobalja” skoro svaki dan je u zgradi Općine na kafi upravo kod onih koji su isforsirali saopćenje Sindikata u kojem su ga uništili. Da je i pola napisanog u onom saopćenju tačno, puno je. Vrhunac ludila je da se pred kamerama lokalne televizije Asmir Hodžić slika sa onom koja mu režira da ga istjera iz kuće u kojoj živi. Ima li u svemu ovome logike? Naravno da nema, izuzev da su svi dio tala vrijednog 15.000.000KM, a priča o stečaju i stečajnom upravniku je samo zamazivanje očiju ionako naivnoj i zbunjenoj javnosti.

Naredni korak koji je moguće očekivati jeste da se povjeruje priči “mudrog Tutumraka” koji je samoprozvana savjest svih nas i kojem je Bog dao Visoko u amanet prema vlastitim tvrdnjama, a koji pripovjeda da je veliki dio novca od tih spornih 15 miliona KM zakopan u starim pravoslavnim i katoličkim gorbovima i to u keš varijanti. Tako da možemo očekivati i tu vrstu ludila prekopavanja grobova u potrazi za milionima kao u hitu starog sarajevskog heavy metal benda Bombareder.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE