ZDKSportMladost protiv Rudara želi nastaviti seriju dobrih rezultata

Mladost protiv Rudara želi nastaviti seriju dobrih rezultata

Nakon reprezentativnih utakmica u subotu se nastavlja takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja će u okviru šesnaestog kola BH Telecom Premijer lige BiH ugostiti ekipu Rudara iz Prijedora koja je u prvom kolu savladala izabranike Ibre Rahimića.

” Ekipa Rudara je nama veliki dužnik zbog poraza koji smo doživjeli na otvaranju prvenstva. Za nas je ovo utakmica koja ima veću važnost od onih utakmica protiv Sarajeva i Čelika. Uradit ćemo sve da pokažemo da ovi rezultati koje smo postigli nisu plod slučajnosti nego napornog rada. Ekipu Rudara ćemo ugostiti na najbolji mogući način, a od svojih igrača i stručnog štaba tražim maksimalnu ozbiljnost i vjerujem da su naši igrači izuzetno motivirani za ovaj meč i ako ponove igru iz posljednjih nekoliko kola vjerujem kako rezultat neće izostati. ” rekao je predsjednik premijerligaša iz Doboja, Mensur Mušija na press konferenciji koja je održana danas u prostorijama kluba, te dodao:

” Ova utakmica vrijedi mnogo više od tri boda, jer je trenutna razlika između naša dva kluba šest bodova i ukoliko ih pobijedimo, a vjerujem da hoćemo mi smo već izbacili jednog konkurenta u borbi za opstanak. ” 

” Ovo je utakmica od ogromne važnosti za nas. Ukoliko slavimo zadržat ćemo se u gornjem dijelu tabele i van opasne zone, a na drugoj strani dovodimo Rudar u jednu nezgodnu situaciju gdje će se boriti za opstanak, a samim tim napravili bi razliku od devet bodova u odnosu na njih. Moji igrači su motivirani, još uvijek traju pripreme za ovaj meč i vjerujem kako ćemo sprmeno uči u duel sa Prijedorčanima i na kraju slaviti. ” rekao je šef stručnog štaba Mladosti, g-din Ibro Rahimić, koji je ovih dana postao i menadžer kluba te će u budućnosti direktno odlučivati o svim stvarima u klubu, stručnom štabu, uposlenima u klubu, ljudima koji brinu o terenu i svim drugim stvarima koje su vezane za premijerligaša iz Doboja.

”Nedavno sam boravio na edukaiji za produženje profi licence i po novoj Uefinoj opciji trener je i menadžer kluba koji o svemu odlučuje. Tako da ću osim prvog tima i stručnog štaba voditi nadzor nad radnicima koji rade tu na terenu i dosta stvari ćemo dovesti u stanje koje zadovoljava najviše kriterijume. Kod nas su pravila jednostavna ili će se raditi kako treba ili se neće nikako raditi.” jasno je poručio Ibro Rahimić o tome šta misli o ulozi menadžera tima, te kratko remizirao prvi dio sezone o kojem kaže:

”U prvom dijelu sezone igrali smo dosta na rezultat, jer smo sebi od starta postavili cilj da ostanemo u ligi. Trebalo je dosta vremena da radimo na mentalnom sklopu igrača, jer većina njih je igrala Prvu federalnu ligu i ovo je bio jedan veći nivo za njih i morali su i moraju mnogo više truda i volje da ulože. Vjerujem da su mnogi igrači iznijeli ogroman teret i to je činjenica, a isto tako ima nekoliko igrača koji nisu opravdali ukazano povjerenje i nakon ove preostale tri utakmice u ovoj godini ćemo vidjeti šta ćemo sa njima, jer pauzu koja će nastati nakon ove tri utakmice želimo iskoristiti na najbolji mogući način kako bi se pojačali, izborili opstanak u ovoj sezoni, a onda naredne godine i napali pozicije koje vode u Evropu. ”jasno je iznio svoje ciljeve Ibro Rahimić, menadžer Mladosti.

Rahimić i njegovi pomoćnici Šabić i Bistrivoda na raspolaganju imaju sve igrače sem Isakovića koji će duel sa Rudarom propustiti zbog crvenog kartona koji je dobio u duelu sa Čelikom. Posljednjih dana smanjenim intenzitetom trenira Musić koji je još uvijek rovit, ali se Rahimić nada da će do početka susreta sa Rudarom igrač koji je iznio ogroman teret u prvom dijelu sezone biti spreman. Utakmica između Mladosti i Rudara igra se u subotu 21.11.2015. godine u 13 sati.

 ADNAN ČORBO IMENOVAN NA MJESTO RUKOVODIOCA OMLADINSKIH POGONA

Da je ekipa Mladosti ozbiljan tim koji želi napredovati u svim segmentima pokazuje i imenovanje g-dina Adnana Čorbe na poziciju kordinatora omladinskih pogona. Riječ je o čovjeku koji je posljednjih 18 mjeseci radio kao šef stručnog štaba U-19 ekipe Akademije FK Sarajevo, a potom i kao šef skauting službe bordo tima. Prije toga radio je dvije godine u Austriji i u NK Bosna Visoko.

”Zadovoljstvo mi je doći ovdje u Doboj i raditi u jednom ambijentu koji je obećavajući projekat i ovdje se zaista u svakom segmentu vidi ekspanzija i jedan uspješan rad. Ovo je jedan veliki izazov za mene kao jednog uspješnog sportskog radnika. Prepoznao sam ambicije kluba i želju uprave kluba i veoma brzo sam prihvatio ovaj zadatak sa zajedničkim ciljem da ovu jednu uspješnu priču o fudbalskom klubu Mladost prate i omladinski pogoni, jer to je jedan segment bez kojeg se ne može. Svaki ambiciozan klub ima svoju akademiju, odnosno omladinske pogone iz kojih crpi igrače za svoj seniorski tim tako da i mi u našem klubu želimo da napredujemo i da stvorimo respektabilne omladinske timove iz kojih ćemo moći da kreiramo igrače koji će u narednom periodu da igraju za prvi tim. ” rekao je Adnan Čorbo na press konferenciji nakon imenovanja na poziciju kordinatora omladinskih pogona FK Mladost Doboj-Kakanj.

U tim iz Doboja, odnosno pionirsku selekciju stiglo je još jedno pojačanje, a riječ je o Harunu Hadžiću, koji je povratnik u FK Mladost Doboj-Kakanj, nakon što je izvjesno vrijeme proveo u gradskom ”rivalu” FK Rudar Kakanj.

Harun Hadžić je napadač, rođen 14. maja 2001. godine u Zenici. Od svoje pete godine je počeo trenirati u FK Mladost Doboj-Kakanj, a onda 2011. godine prešao u FK Rudar gdje je nastupao sve do danas. Za  U-15 reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je dvije utakmice. Ove godine obavio je i pripreme sa FK Schalke 04. U predpionirima i pionirima Rudara bio je najbolji strijelac. U ovoj sezoni postigao je 14 golova za pionire Rudara, dok je za kadetsku selekciju postigao tri gola.

” Želim da izrazim svoje zadovoljsto zbog povratka u FK Mladost Dobo- Kakanj. Odlučio sam se na povratak u svoj matični klub iz razloga što želim igrati na najvišem nivou klupskog nogometa u Bosni i Hercegovini i zbog toga što smatram da ću u ekipi Mladosti napredovati. Zahvalio bih se svom treneru Ramizu Husiću i FK Rudar na svemu što su učinili za mene. ”rekao je mladi Harun Hadžić prisutnim novinarima.

Kadeti i juniori Mladosti su prvi dio sezone okončali na 14. poziciji, ali iz dobojskog premijeligaša najavljuju da će se igra i stanje na tabeli u omladinskim kategorijama popraviti.

” Nastojat ćemo da djecu iz Kaknja, Visokog, Breze, Zenice i svih gradova okruženja, pa čak i Mostara privućemo u našu akademiju, da treniraju u odličnim uslovima i da svoju karijeru grade u jednom zdravom ambijentu koji će im pružiti savršene uslove za njihov razvoj. Vjerujem da će rezultati naših omladinskih selekcija u budućnosti biti mnogo bolji, a to će pokazati i vrijeme koje je pred nama. ” rekao je za kraj predsjednik kluba, gospodin Mensur Mušija.

EDIS ŠKULJ / PRESS FK ”MLADOST” DOBOJ-KAKANJ

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE