Brzo, jednostavno, ukusno.
Trebali još nešto dodati ovom desertu?
Za izradu ovog deserta sve što nam treba je par sastojaka i vaša dobra volja.
Sastojci:
- Pakovanje lisnatog tijesta
- 500 gr višanja
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 200 gr šećera
- 100 gr putera
- 2-3 kašike prezle
- 1 kašika meda
- 2 žumanjka
Priprema:
U dublju posudu staviti šećer, zatim zaleđene višnje i pustiti da proključaju. Kada sva tečnost ispari iz posude, skloniti sa peći i dodati komadiće čokolade.
Miješati dok se čokolada ne istopi i dok se višnje ne sjedine u kompaktnu masu. Ukoliko primjetimo da su nam višnje previše vodene po potrebi dodati par kašika prezle.
Lisnato tijesto razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, zatim premazati smjesom od umućenog žumanjka i rastopljenog putera. Rasporediti smjesu na jednom kraju lisnatog tijesta i pažljivo zarolati.
Ponoviti postupak s drugim i trećim listom tijesta.
Savijaču staviti u pleh, premazati smjesom koja se sastoji od umućenog žumanjka, meda i rastopljenog putera.
Peći 35 minuta na 220⁰C.
Savijaču ohladiti, posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.